Solvency II


Nordisk Aktuarservice i København leder forsikringsselskaber i hele Danmark samt Skandinavien sikkert gennem forløbet med at optimere rapporteringsprocessen for det lovpligtige system til risikostyring, EU-direktivet, Solvency II.

Vores erfarne eksperter er dygtige formidlere og har stor ekspertise i Solvency II. De har et indgående kendskab til alle regler og er opdateret på den seneste viden.

Det giver vores kunder vished for at leve op til alle kravene i Solvency II – og sætter dem i stand til at etablere en risikokultur, som er det ultimative slutprodukt.​

Læs mere om risikostyring

Kort om Solvensrapportering

​EU-direktivet Solvency II er et risikostyringssystem, som kombinerer risikoovervågning med økonomiske overvejelser og konsekvenser. Dette vedrører særligt solvenskapitalkravet, hvilket er den nødvendige mængde af kapital, som forsikringsselskaber skal have for at reducere risikoen for insolvens. 

Solvency II omfatter alle europæiske forsikringsselskaber.

Hovedformålet er, at selskaberne implementerer risikostyring ud fra en række detaljerede krav, herunder:

solvency II

Rapporteringsmodel

En stor del af Solvency II består af de kvartalsvise og årlige indrapporteringer til Finanstilsynet, heriblandt beregningen af solvenskapitalkravet. 

Nordisk Aktuarservice har udviklet en model, der automatiserer processen for kapitalberegningerne samt udfyldelsen af de nødvendige skemaer, der skal indrapporteres. Med vores model strømlines rapporteringsprocessen hvormed, der frigøres mere tid til det egentlige formål - risikostyring.

Lasse, Morten og Nemanja 3 sal

Kontakt os for mere information

Nordisk Aktuarservice står klar til at hjælpe forsikringsselskaber i hele Danmark samt Skandinavien med rapportering af det lovpligtige system til risikostyring, Solvency II.

Vi har et indgående kendskab til lovgivningen samt alle regler på området, og er altid opdateret med nyeste viden.

Ønsker De at høre mere, har De spørgsmål - eller blot brug for en professionel aktuar til afdækning af virksomhedens risici? 

Så kontakt os i dag og hør mere på telefon 3535 5462 eller skriv en mail til os på: info@aktuarservice.com.